Flytt hjälp

FLYTTFIRMA I Östergötland Vi ordnar allt kring din flytt! Vi kan sköta allt från städning till flytthjälp.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Fast pris
Ansvarsförsäkring
Kartonger ingår

moving boxes
Privatperson

Vi flyttar allt från stort till smått, om det så gäller sterial labbmiljöer till hela verksamhetsflyttar.

nedladdning 1
Företagsflytt

Vi hjälper dig flytta allt från stundentrum till stora villor. Vi hjälper även till vid utomlandsflytt.

Flytta utan krångel

Vi är en flyttfirma i Östergötland som kan erbjuda flyttar inom hela Sverige. Ditt behov står i fokus och det är vår uppgift att lösa dina problem. Vi utför allt från mindre flyttar mellan förråd till större företagsflyttar. Tveka inte att kontakta oss! Vi är ett lösningsorienterat företag och kan hjälpa till med allt från planering till genomförande.

Emballering, packning och uppackning

Då det är viktigt att allt Ni ska flytta kommer fram helt och i bra skick är det viktigt att man emballerar och packar på ett bra och säkert sätt. Vi tillhandahåller gärna denna tjänsten då vi har lång erfarenhet inom en säker emballering och packning.

RUT-avdrag

Vi ansöker om RUT avdraget åt Dig för upp till 50% rabatt på hushållsnäratjänster! Priset i offertförslaget är det pris du kommer få betala i slutändan.

Vanliga frågor & svar

Företagkunder

Företagsflytt- viktiga råd utöver ”flyttdagen”

 • Bestäm vilket datum och vilka behov Ni har, om det är helger, kvällar eller ifall Ni ska flytta under utbildningsdagar för att minska risken för driftstörningar. Viktigt är också att någon blir ansvarig för flytten som gärna är på plats under själva flyttdagen(allt för att underlätta för den flyttfirman Ni väljer).
 • Begär in offerter från olika flyttfirmor, se till att de är medlemmar i Sveriges Åkeriföretag(annars riskerar Ni att flyttas av en oseriös firma), se till att försäkringar finns vid eventuella skador och att det finns kollektivavtal.
 • När Ni har bestämt Er för en flyttfirma så är det dags att bestämma Er för vilka möbler som skall flyttas, eventuella kompletteringar och nybeställningar inför den nya lokalen. Då lokalerna oftast hyrs parallellt så är det bra att låta hantverkarna bli klara i den nya lokalen innan flytten sker(om möjligt).
  Gör gärna upp en plan om hur Ni vill att lokalen skall vara möblerad, allt från fikarum till kontorslandskap. Gärna så detaljerat som möjligt. Om möjligt så är det bra att involvera medarbetare i denna process för att alla skall känna sig delaktiga och undvika missnöje med förändringar som sker i verksamheten.
 • Beroende på verksamhet så kan det vara väldigt viktigt att långt i förväg ha reklamkampanjer för de nya lokalerna och var Ni flyttar, annars riskerar Ni att tappa en kundkrets som inte har fått information om var de nya lokalerna finns.
 • Glöm inte att göra flyttanmälan samt;
  a. Försäkringar, inom alla områden som Er verksamhet ombesörjer. Eventuella lås- och larmavtal kan vara viktigt att förändra inför flytten. Uppdatera lås- och larmrutiner både internt och med Era leverantörer.
  b. Elavtal, värme, kyl, sophämtning etc. kan behöva förändras eller tecknas.
  c. Telefoner, datorkommunikation och andra avtal med leverantörer för att telefoner, internet och kommunikation skall fungera så smärtfritt som möjligt under/efter flytten.
  d. Parkeringsavtal eller andra avtal som kan påverka Era anställda (friskvårdsavtal etc).
  e. Uppdatera kontaktuppgifter på hemsida, visitkort, söktjänster på Internet samt andra informationsblad angående Ert företag som ändras i och med flytten.
  f. Andra avtal med leverantörer som Ni har som behöver ha nya uppgifter, allt från kaffemaskinsföretag till städfirmor.
 • Ändra information i Era bokföringssystem, lönesystem eller andra viktiga program som har Er gamla adress. Detta för att undvika problem med t.ex. fakturahantering och lönespecifikationer.
 • Inför flytten är det viktigt att förbereda Era medarbetare på hur deras nya lokaler ser ut och därmed i förväg låta dem veta var de skall ha sin arbetsplats i den nya lokalen.
 • Uppdatera uppgifter om banker, postkontor etc. och förändra eventuella fullmakter eller dokument som oftast inte behöver uppdateras så ofta.
 • Se till att anlita en städfirma för flyttstäd i god tid, ofta är det mycket jobb både för flyttfirmor samt städfirmor i samband med månadsskiften(därav behovet att boka in i god tid).
 • Alla detaljer när det gäller hantverkare inom de gamla lokalerna och de nya lokalerna är viktiga att beställa och förbereda i god tid. Vanligtvis behövs det kopplas ur vatten, el etc. eller förändra saker i den nya lokalen. Annars riskerar Ni att jobba i en byggarbetsplats.

Detta är några tips utöver själva flytten som vi kan ge från Sweorice AB

Ja, vi är försäkrade genom Länsförsäkringar i Östergötland. För mer information så kontakta oss, vid flytt av dyra objekt bör Ni alltid kontakta oss i förväg.

Ja, Sweorice AB har F-skattsedel.

Vårat organisationsnummer är 559432-2090.

För att ge en rättvis bedömning så kommer vi gärna och besiktar Ert företags lokaler. Allt för att kunna ge en så rättvis bedömning hur lång tid det kommer ta att flytta Ert företag samt en rättvis bedömning av priset.

Privatkunder

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU PACKAR FÖR FLYTT

 • Grundregeln är att allt som går ner i kartonger skall vara nerpackat i kartonger.
 • Sängkläder, tyger, mattor etc kan med fördel packas i sopsäckar av plast som sedan tejpas igen.
 • Alla lådor i byråer, bokhyllor etc skall tejpas igen så att de inte åker ut – samt även skjutbara dörrar i bokhyllor, skåp osv.
 • Om Du packar böcker i kartonger skall Du inte packa dem fulla, utan spara ca 15 centimeter längst upp i kartongen där Du lägger något som är lätt.
 • Tavlor och små speglar som går ner i kartongen skall vara nerställda i kartongerna. Det gör ingenting om kartongen inte går att stänga.
 • När Du packar porslin och glas måste Du se till att Du har slagit in det ordentligt med exempelvis tidningspapper. Detta för att inga missförstånd skall föreligga vid eventuell skada. Om kartongen är hel och oskadad, och det ändå har gått sönder något i densamma, så beror det på dålig emballering och Du kan inte begära ersättning.
 • När det gäller bord som har löstagbara ben, skall dessa monteras bort så att det tar så liten plats som möjligt.
 • Allt som går att montera isär, t ex sängar, skall vara isärtaget när vi kommer till Dig.
 • Tänk på att bensin och annan lättantändlig vätska inte får medfölja i flyttlasset.
 • Alla lampor och armatur skall monteras ner.

Om Du följer ovanstående packningsråd, blir både Du och “flyttgubbarna” nöjda och glada och du får en smidig flytt utan skador!

Uppskattningsvis:

1 RoK: 2-4 timmar

2 RoK: 3-6 timmar

3 RoK 5-8 timmar

4 RoK 6-9 timmar

Det varierar kraftigt beroende om du är berättigad till RUT-avdrag eller ej.

Enklast är att göra en prisförfrågan så kan vi göra en offert.

Se till att ändra adress för din hemförsäkring, göra ut- och inflyttningsanmälan till ditt elbolag, kontakta TV/telefon/Internetleverantör för att se vilka möjligheter som finns på den nya adressen. Glöm inte att adressändra så att posten kommer rätt.

Flytt pris

Kontakta oss idag för att få en offert på din kommande flytt så kan vi tillsammans planera och genomföra en trygg och säker flytt med flytthjälp från Sweorice AB.

"Sweorice AB erbjuder konkurrenskraftiga priser på flytthjälp, för att göra din flytt till en smidig och prisvärd upplevelse."

Sweorice AB  Flyttfirma Linköping hjälper er med:

 • Bohagsflytt, 900 kr/tim två man och lastbil.
  ”Pris efter rutavdraget”
 • 1150 kr per timma ifall man inte är berättigad till rutavdrag.
 • Kontorsflytt, 1150 kr/tim exklusive moms, två man och lastbil.
 • Pianotransport, från 900 kr efter RUT.
 •  Bärhjälp, 250 kr/tim efter RUT.

Så här lång tid tar det att flytta! (Inom närområdet)

“Beräknat på två man med lätt lastbil”

1 RoK: 3 – 5 timmar

2 RoK: 4 – 7 timmar

3 RoK: 5 – 9 timmar

Vid 3 RoK och större bostäder rekommenderar vi 3 – 4 man vid flytten samt flera bilar eller större lastbil.

Vår flyttfirma i Östergötland hjälper dig med din flytt oavsett om du behöver en liten hjälp eller en stor hjälp. Naturligtvis erbjuder vi alla andra tjänster som är nära till hands och inte bara vanlig traditionell flytthjälp. Exempel på tjänster är:

 • Flyttpackning
 • Bortforsling
 • Bärhjälp
 • Tungflytt
 • Övriga typer av transporter
 • Utlandsflytt
Ring oss 24/7
eller

Få ditt erbjudande GRATIS!

Scroll to Top